ua en ru

Рада Федерації сьогодні розгляне закони про фінсистему Криму та денонсацію харківських угод

Рада Федерації на сьогоднішньому позачерговому засіданні розгляне пакет законів про фінансову систему Криму. Про це повідомляє прес-служба верхньої палати парламенту Росії.

Рада Федерації на сьогоднішньому позачерговому засіданні розгляне пакет законів про фінансову систему Криму. Про це повідомляє прес-служба верхньої палати парламенту Росії. Крім того, на порядку денному закон про денонсацію угод про умови перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

Члени верхньої палати парламенту обговорять закон про захист інтересів вкладників банків, розташованих на території Криму і Севастополя, про створення і фінансування Фонду захисту вкладників та напрямку в Агентство по страхуванню внесків 60 млрд руб. з прибутку Банку Росії за 2013 р.

Напередодні Держдума прийняла в трьох читаннях пакет законів про особливості функціонування фінансової системи Криму і Севастополя в перехідний період, тобто до 1 січня 2015 р. Документи були внесені на розгляд нижньої палати головою думського комітету з фінансового ринку Наталією Бурикіной і сенатором Миколою Журавльовим.

31 березня нижня палата парламенту також припинила дію угод щодо перебування Чорноморського флоту РФ на території України. Відповідний проект закону, внесений на розгляд нижньої палати Президентом РФ Володимиром Путіним, депутати ратифікували в ході пленарного засідання.

Мова йде про угоди між Росією і Україною про параметри розділу Чорноморського флоту, про пов'язані з цим взаєморозрахунках, про статус та умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України. Угоди були підписані у 1997 р.