ua en ru

Рада Європи поклала на РФ відповідальність за імплементацію мінських домовленостей

Рада Європи поклала на РФ відповідальність за імплементацію мінських домовленостей Фото: будівля Ради Європи (facebook.com eucouncil)

Рада Європи опублікувала рішення Комітету міністрів з РФ

Рада Європи (РЄ) поклав на Російську Федерацію (РФ) відповідальність за імплементацію мінських домовленостей. Про це повідомляє прес-служба Ради Європи.

Так, опубліковано рішення Комітету міністрів Ради Європи, в якому РФ визнали відповідальною за імплементацію мінських домовленостей і підтвердили прогрес у реформуванні України.

Згідно з рішенням, Рада Європи підтвердила свою прихильність до повного виконання всіх прийнятих раніше рішень щодо ситуації в Україні.

В РЄ підкреслили відповідальність РФ за виконання мінських домовленостей: про припинення вогню і відведення військ, збройних формувань і військової техніки, і закликали до повної і швидкої імплементації домовленостей мінських.

Крім того, в Комітеті міністрів вітали реформування України та наголосили прогрес в галузях, що мають вирішальне значення для дотримання прав людини, зміцнення демократичних інститутів і верховенства закону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента України Петра Порошенка, що Рада Європи визнала прогрес України в децентралізації, антикорупційній і судовій реформах.