ua en ru

Рада ЄС підтвердив готовність до введення подальших санкцій проти РФ

Рада міністрів закордонних справ країн Європейського союзу підтвердив готовність до введення подальших санкцій проти Російської Федерації.

Рада міністрів закордонних справ країн Європейського союзу підтвердив готовність до введення подальших санкцій проти Російської Федерації. Про це йдеться у висновках за підсумками сьогоднішнього засідання Ради ЄС.

"Європейський союз відзначає, що підстави для введення обмежувальних заходів стосовно Російської Федерації залишаються в силі. Рада нагадує, що обмежувальні заходи Євросоюзу безпосередньо пов'язані з порушенням Російською Федерацією міжнародного права, зокрема, з незаконною анексією Криму і дестабілізацією в Україні", - йдеться у висновках.

При цьому Рада ЄС зазначає, що спільно з Єврокомісією і верховним представником Кетрін Ештон як і раніше, проводить моніторинг та оцінку цих санкцій і раніше готовий розглянути подальші кроки, грунтуючись на розвитку ситуації на місці.

Водночас Рада ЄС висловила жаль з приводу заборони РФ на ввезення деяких сільськогосподарських продуктів з Євросоюзу.

Зазначається, що з метою оцінки впливу цих заходів на економіку ЄС і відповіді на них на початок вересні вже скликано Ради з питань сільського господарства та рибальства.