ua en ru

Рада ЄС очікує якнайшвидшого формування нового уряду України

Рада ЄС очікує якнайшвидшого формування нового уряду України
Рада Європейського союзу очікує якнайшвидшого формування нового уряду України.

Рада Європейського союзу очікує якнайшвидшого формування нового уряду України. Про це йдеться у висновках за підсумками сьогоднішнього засідання глав МЗС країн ЄС у Брюсселі, оприлюднених на сайті Ради ЄС.

"Рада очікує термінового формування нового уряду. На підставі результатів виборів широкий національний консенсус треба шукати в інтенсифікації настільки необхідних політичних та економічних реформ в Україні, в тому числі конституційної реформи, децентралізації, реформи судової системи, правоохоронних органів, боротьбі з корупцією та забезпеченні прав осіб, які належать до національних меншин", - йдеться в документі.

У висновках також зазначається, що Рада вітає проведення парламентських виборів в Україні 26 жовтня, що "стало важливим кроком у прагненні України до консолідації демократичного розвитку у відповідність з її міжнародними зобов'язаннями".

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Міжнародний валютний фонд почне переговори з Україною щодо надання нового траншу тільки після формування нового Кабінету міністрів України.