ua en ru

Радбез ООН ввела санкції проти чотирьох кораблів, які працювали для КНДР

Радбез ООН ввела санкції проти чотирьох кораблів, які працювали для КНДР Фото: корабель з вугіллям (twitter.comPittsburghPG)

Всім країнам заборонено приймати у себе ці чотири корабля

Рада Безпеки ООН застосувала портову заборону щодо чотирьох торгових кораблів, які, не дивлячись на загрозу санкцій, перевозили в КНДР заборонені товари. Про це заявив голова експертного комітету при ООН Х'ю Гріффітс у вівторок, 10 жовтня, передає DW.

За його словами, заборона на заходження в порти не передбачає заморожування активів або заборони на переміщення по водному простору. Тим не менш, всім країнам заборонено приймати у себе ці чотири корабля.

Голова експертного комітету при ООН також додав, що це був перший випадок в історії ООН, коли комітет при раді безпеки заборонив кораблям заходити у всі морські гавані.

Він також зазначив, що відомство отримало дані про те, що Північна Корея продовжує спроби експортувати вугілля в обхід санкцій ООН.

Нагадаємо, 12 вересня Рада безпеки ООН одноголосно схвалила розроблену раніше США резолюцію про введення нових санкцій проти Північної Кореї.

Зокрема, документ повинен обмежити імпорт нафти в Північну Корею, заборонити експорт з країни текстильної продукції, а також припинити додаткові контракти КНДР з іноземними робітниками.