ua en ru

Рада безпеки ООН одностайно схвалила нові санкції проти КНДР

Рада безпеки ООН одностайно схвалила нові санкції проти КНДР Фото: РБ ООН (flickr.com/poroshenkopetro)

Нова резолюція має обмежити імпорт нафти в Північну Корею і заборонити експорт з країни текстильної продукції

Рада безпеки ООН одностайно схвалила розроблену раніше Сполученими Штатами резолюцію про запровадження нових санкцій проти Північної Кореї. Про це повідомляє CNN.

Телеканал зазначає, що цей крок був ухвалений через тиждень після того, як КНДР провела шосте і найбільше ядерне випробування.

Неназваний представник США, знайомий з розробкою документу, повідомив виданню, що нова резолюція розрахована на досягнення шести основних цілей.

Зокрема, документ повинен обмежити імпорт нафти в Північну Корею, заборонити експорт з країни текстильної продукції, припинити додаткові контракти КНДР з іноземними робітниками, припинити контрабанду, зупинити спільні проекти Пхеньяну з іншими країнами і внести до санкційного списку північнокорейські органи влади.

За даними Агентства зі сприяння торгівлі в Кореї, експорт текстильної продукції у Північній Кореї був другим за обсягами після експорту вугілля та інших корисних копалин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада безпеки ООН 11 вересня має намір проголосувати за резолюцію щодо санкцій проти Північної Кореї.