ua en ru

Радбез ООН посилив санкції проти Північної Кореї

Радбез ООН посилив санкції проти Північної Кореї Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин

Рада Безпеки ООН ухвалила заходи у відповідь на ядерні випробування, які провела КНДР 6 січня

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) посилила санкції проти Північної Кореї. Про це повідомив міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд, йдеться на сайті британського уряду.

"Рада безпеки ООН прийняла жорсткі заходи у відповідь на незаконні ядерні випробування, які провела Північна Корея 6 січня. Той факт, що ця резолюція була прийнята одноголосно, демонструє, що міжнародне співтовариство готове вжити жорсткі заходи у відповідь на подібні порушення", - сказав міністр.

Хаммонд також додав, що прийнята резолюція забезпечить посилення боротьби з незаконним розповсюдженням ядерної зброї КНДР.

"Північна Корея повинна припинити провокації і зробити реальні кроки, щоб взаємодіяти з міжнародним співтовариством. Якщо вона змінить свій підхід, то міжнародне співтовариство буде реагувати позитивно. Якщо ж Північна Корея продовжить свій курс, то зіткнеться з подальшою ізоляцією Ради Безпеки", - сказав Хеммонд.

Нагадаємо, США в четвер запропонували проект резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, яка передбачає різке посилення санкцій щодо Північної Кореї.