ua en ru

Радбез ООН засудив запуски балістичних ракет Північною Кореєю

Радбез ООН засудив запуски балістичних ракет Північною Кореєю Фото: РБ ООН екстрено зібралася після запуску ракет КНДР

В організації назвали їх "неприйнятними" та явним порушенням резолюцій ООН

Рада Безпеки ООН засудила нові запуски балістичних ракет Північною Кореєю, назвавши їх "неприйнятними" та явним порушенням резолюцій ООН про заборону таких випробувань. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що заява стала результатом екстреної наради Ради Безпеки ООН, скликаної на вимогу США через кілька годин після того, як КНДР запустила дві ракети середньої дальності. За повідомленням південнокорейського Міноборони, одна ракета пролетіла близько 800 кілометрів, перш ніж упасти в море неподалік східного узбережжя Корейського півострова.

Пізніше США повідомили про запуск другої ракети, яка, втім, через деякий час зникла з радарів, тож, імовірно, вибухнула в повітрі.

На тлі нових запусків балістичних ракет 10 та 18 березня Радбез закликав усі країни міжнародної спільноти посилити зусилля для впровадження санкцій проти Північної Кореї. У заяві також висловлюється "серйозна занепокоєність" щодо реакції КНДР на попередню резолюцію та її вимоги.

Нагадаємо, 2 березня РБ ООН одноголосно ухвалила найжорсткіші санкції відносно Північної Кореї за останні два десятиліття. Серед обмежень - обов'язкові перевірки вантажів на виході та на вході в Північну Корею, заборона на продаж або передачу країні озброєння і висилка дипломатів Пхеньяна з країн перебування, якщо ті беруть участь у "незаконній діяльності".

У відповідь на санкції КНДР запустила шість ракет малої дальності в море зі свого східного узбережжя.