ua en ru

Війна в Сирії: у Східній Гуті вже загинуло 500 мирних жителів

Війна в Сирії: у Східній Гуті вже загинуло 500 мирних жителів Фото: вибух у Сирії (rfsmediaoffice.com)

Із яких близько 100 - діти

За тиждень бомбардувань розташованого поблизу Дамаска анклаву Східна Гута загинули не менше 500 цивільних осіб, із яких близько 100 - діти. Про це 24 лютого 2018 року повідомили в розташованому в Лондоні сирійському Центрі спостереження за дотриманням прав людини, передає DW.

За даними правозахисників, які посилаються на мережу власних інформаторів, ще 2200 мирних жителів отримали за цей час поранення різного ступеня тяжкості. Лише 24 лютого від бомб сирійської авіації загинула 21 особа, запевняють в організації. Незалежного підтвердження цих даних немає.

Тим часом один із представників сирійських повстанців, що контролюють анклав, у розмові з журналістами запевнив, що в бомбардуваннях регіону беруть також активну участь і російські бойові літаки. Масивні руйнування, спричинені бомбардуваннями, перешкоджають рятівникам дістатися до поранених і тих, кому потрібна допомога.

Міжнародна гуманітарна організація "Лікарі без кордонів" повідомляє серед іншого і про руйнування кількох лікарень. Раніше про бомбардування лікарень в анклаві повідомляли в ООН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія несе відповідальність за бомбардування в Сирії, наслідком яких в цьому місяці стала загибель понад 400 осіб.