ua en ru

Працівники МВС в АР Крим заарештували втікача, що знаходивя в РФ у федеральному розшуку.

Кримська міліція заарештувала злочинця, що знаходиться у федеральному розшуку в Росії, Марка Бен-Наїма, що проживав останнім часом в Криму і видавав себе за правозахисника і журналіста. Про це повідомляє відділ із зв'язків з громадськістю головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Криму.
В середині 1990-х років цей громадянин Росії, що носив ім'я Олег Гетьман, організував групу, що скоювала злочини в Москві, використовуючи міліційну форму. У 1994 р. він був засуджений Московським міським судом до 4 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму, але втік із зали суду у момент оголошення вироку. Протягом 15 років він знаходився в РФ у федеральному розшуку. Щоб уникнути покарання, М.Бен-Наїм змінив ім'я на Олег Бондаренко і організував у 2003 р. свої похорони, про що свідчать документи Замоськворецкого відділу ЗАГС м. Москви. У зв'язку з "воскресінням" утікача, що встиг за останні 15 років побувати в громадянстві РФ, Ізраїлю і України, кримінальні справи на нього будуть відновлені.
У кримському главку МВС відзначили, що при затриманні М.Бен-Наїма, проведеного на прохання російських колег, йому були пред'явлені документи про його розшук в РФ. Крім того, заарештованого ознайомили з рішенням про позбавлення його українського громадянства і видворення за кодрон України із забороною в'їзду на її територію протягом 5 років. До оформлення екстрадиції М.Бен-Наїм знаходитиметься в Сімферопольському ізоляторі тимчасового утримання.