ua en ru

Співробітники СБУ перекрили канал нелегальної міграції до ЄС

Співробітники СБУ перекрили канал нелегальної міграції до ЄС Фото: СБУ

Четверо місцевих мешканців налагодили виготовлення румунських підроблених документів

В Івано-Франківській обл. співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали групу осіб, які організували канал нелегальної міграції до країн Європейського Союзу (ЄС). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Четверо місцевих мешканців налагодили виготовлення румунських підроблених документів. До пакета входили: внутрішній і закордонний паспорт громадянина Румунії та водійське посвідчення. Власні послуги зловмисники оцінили у 5 тис. євро", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, СБУ затримала учасників групи під час передачі через посередника пакета румунських документів, виготовлених для громадянина Республіки Ірак, який приніс другу частину оплати у розмірі 2,5 тис. євро.

У ході обшуків помешкань та автомобілів зловмисників правоохоронці вилучили понад 20 тис. доларів, печатки та штампи, комп'ютерну техніку.
Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації та функціонування нелегального каналу міграції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 15 червня на кордоні було затримано близько 90 незаконних мігрантів.