ua en ru

Співробітники Мінохорониздоров'я не входили до складу комісії, яка провела медогляд Тимошенко

Співробітники Міністерства охорони здоров'я України не входили до складу комісії, яка 7 і 9 листопада провела медичний огляд і обстеження колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в рамках Лук'янівського СІЗО. Про це повідомляє прес-служба Мінохорониздоров'я.
Згідно з повідомленням, до складу комісії увійшли провідні фахівці медичних установ Національної Академії медичних наук України, 7 та 9 листопада провела медичний огляд і обстеження колишнього прем‘єр-міністра України Юлії Тимошенко у межах Лук'янівського СІЗО. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.
Комісія була створена на виконання рішення Печерського районного суду м. Києва. Представники Міністерства охорони здоров'я України до складу комісії не входили.
Висновки щодо стану здоров'я Тимошенко приймались колегіально, протокол підписаний усіма членами комісії. Згідно повідомленню, поважаючи право Тимошенко на збереження лікарської таємниці та згідно чинного законодавства, лікарі не можуть розголошувати діагноз та висновки.
Нагадаємо, 9 листопада Державна пенітенціарна служба України з посиланням на керівництво Київського слідчого ізолятора повідомила, що комісія у складі провідних фахівців Мінохорониздоров'я України 7 та 9 листопада провела дослідження стану здоров'я Тимошенко, що перебуває у Київському СІЗО, та зазначила, що медичних протипоказань щодо проведення слідчих дій відносно Тимошенко немає.