ua en ru

Побузький феронікелевий комбінат звернувся за допомогою до Порошенка

Робітники, керівництво та інвестори Побузького феронікелевого комбінату (ПФК) звернулися до Президента України Петра Порошенка з проханням допомогти в протидії збройному захопленню підприємства невідомими особами та незаконному блокуванню продукції ПФК. Про це йде мова у відкритому листі співробітників комбінату.

У зверненні повідомляється, що 11 червня 2015 р., групою невстановлених людей, був здійснений штурм підприємства. "За підробленими документами про зміну власника, 50 озброєних осіб увірвалися на територію комбінату, застосувавши насильницькі дії до співробітників. Вчинені невідомими особами вищезазначені дії із захоплення підприємства та блокування великої партії нікелевої руди і феронікелю, що проходить через Іллічівський морський порт, шляхом винесення суперечливих та вкрай дивних судових рішень Корольовського районного суду м. Житомира, а також проведення синхронних дій прокуратурою Кіровоградської області з обшуку та виїмці документів у офісі дирекції в Києві та у виробничому підрозділі в смт. Побузьке, є незаконним рейдерським захопленням майна Побузького феронікелевого комбінату", - наголошується у листі.

Співробітники підкреслюють, що через ці шахрайські дії невідомих осіб й незаконного вторгнення, може бути перервана робота підприємства.

"Також, через дії зловмисників, які заарештували готову продукцію з надуманого приводу, комбінат вже зараз порушує умови контракту з постачання феронікелю, що руйнує напрацьовану довгими роками репутацію надійного постачальника великих міжнародних сталеливарних компаній. У разі зупинки підприємства втратить гроші не тільки інвестор, але й ряд європейських банків, що негативно позначиться на привабливості України в особі міжнародного інвестиційного співтовариства", - йдеться у документі.

У листі також підкреслюється, що ПФК є найбільшим роботодавцем не тільки в Побузькому, але й в усій Кіровоградській області. "Це містоутворююче підприємство, де зайнято більше третини усіх його жителів. Сьогодні тут виплачуються одні з найвищих заробітних плат в регіоні", - підкреслюється у листі.

Співробітники нагадують, що інвестор ПФК, Solway Investment Group, працює в Україні вже більше 12 років і за ці роки, завдяки збалансованій інвестиційній політиці перетворив збанкрутіле підприємство в успішно працюючий та соціально відповідальний бізнес.

Автори листа просять Порошенка розібратися в ситуації, що склалася і допомогти в боротьбі підприємства з економічним бандитизмом та корупцією, що відбувається в області.

Побузький феронікелевий комбінат звернувся за допомогою до Порошенка

Побузький феронікелевий комбінат звернувся за допомогою до Порошенка