ua en ru

Співробітники ФСБ в анексованому Криму затримали українця

Співробітники ФСБ в анексованому Криму затримали українця Фото: ФСБ Росії (wikimedia.org)

Чоловіка звинувачують у незаконному перетині кордону

Співробітники регіонального прикордонного управління Федеральної служби безпеки Російської Федерації в анексованому Криму затримали українця. Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на прес-службу російського відомства.

У ФСБ заявили, що українець намагався перетнути кордон в обхід пунктів пропуску.

"Напередодні 28-річний іноземець прибув в пункт пропуску "Джанкой", слідуючи в Україну. При перевірці документів він пред'явив довідку про втрату паспорта, яка не може бути використана в якості підстави для пропуску через держкордон. Чоловік пояснив, що місяць тому прибув у Крим для відвідування знайомої з Ялти, під час перебування у якої втратив свій паспорт", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, чоловікові рекомендували звернутися у найближче представництво України для оформлення свідоцтва на повернення на батьківщину. Разом з тим, він, рухаючись в бік затоки Сиваш, спробував перетнути кордон в обхід пунктів пропуску. У результаті він був затриманий.

"Відносно громадянина України порушено кримінальну справу - "Замах на незаконне перетинання державної кордону РФ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 3 листопада ФСБ заявила про затримання українців на виїзді з анексованого Криму.