ua en ru

Співробітники "Агрейна" мітингують під судом у Харкові з тваринами і сільгосптехнікою

Під Апеляційним судом Харківської області мітингують понад 250 співробітників підприємств агрохолдингу "Агрейн" з трьох областей України з тваринами і сільгосптехнікою.

Під Апеляційним судом Харківської області мітингують понад 250 співробітників підприємств агрохолдингу "Агрейн" з трьох областей України з тваринами і сільгосптехнікою. Про це йдеться в повідомленні прес-служби холдингу.

Вони вимагають зняти арешт з зерна, заблокованого на елеваторах і в полях за рішенням Червонозаводського районного суду Харкова.

Аграрії привезли з собою 2 КамАЗа з бичками і баранами, трактор МТЗ і 2 зерновоза. Площа перед судом повністю зайнята людьми, технікою і дрібною живністю (кури, гуси, кролики, поросята).

В 3 години ночі, коли машини з господарств під'їхали до суду, фермери побачили, що майданчик перед судом, на якій має проходити їх мітинг, зайнята 10 легковими машинами з харківськими та донецькими номерами. Водії машин відмовилися представитися і звільнити підхід до суду. Пізніше вони повідомили, що їх запросив до суду одеський "Комітет по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією".

Представники агрогосподарств поінформували про організованій групі людей на легкових авто черговий наряд МВС та чергового СБУ.

Сільськогосподарська техніка, машини з тваринами і зерновози, які приїхали з господарств, розмістилися праворуч і ліворуч від входу до суду. Після цього частина легкових машин виїхала з майданчика перед судом, частина залишилася на місці.

Близько 6 години ранку до решти легковим машинам підійшли представники одеської громадської організації "Комітет по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією". Вони повідомили представникам агрохолдингу, що з 8 ранку на площі Руднєва "Комітет..." буде мітингувати проти зняття арештів з зерна аграріїв.

Станом на 7:30 ранку біля входу в суд перебувають представники агропідприємств, які тримають в руках транспарант "Віддайте наше зерно". Учасники мітингу, організованого "Комітетом...", збираються на площі Руднєва.

Інциденти на даний момент не зафіксовано.

Підприємства агрохолдингу "Агрейн" з 6 областей України 13-14 листопада будуть оскаржувати в Апеляційному суді Харківської області 18 рішень Червонозаводського районного суду Харківської області про повторні арешти 149,2 тис. тонн пшениці, кукурудзи та соняшнику на елеваторах та 8 рішень Червонозаводського районного суду про арешт 70,7 тонн врожаю кукурудзи в полях.

За даними прес-служби агрохолдингу, за широкомасштабною кампанією проти агрохолдингу варто екс-депутат Верховної Ради України Володимир Пехов. На дострокових виборах у Раду Пехов балотувався як самовисуванець по 64 округу на Житомирщині, але вибори програв.

За даними прес-служби агрохолдингу, організатор мітингів проти аграріїв, Олексій Косарев, і три його заступника з "Комітету по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією" у 2010-му році затримувалися УБОЗ УМВС України в Миколаївській області по справі про вимагання грошових коштів.