ua en ru

Співробітниками ДПС Києва викрито "конвертцентр" з обігом у 160 млн грн

Державна податкова служба у м. Києві викрила та припинила діяльність "конвертаційного центру" у Шевченківському районі. Про це повідомив в. о. заступника голови ДПС у м. Києві, начальник управління податкової міліції Ігор Усик, передає прес-служба відомства.

У ході проведення оперативно-слідчих заходів було встановлено, що до незаконного бізнесу директор ТОВ залучив групу з 11 осіб.

Як йдеться у повідомленні, організатором "конвертаційної мережі" виявився 45-річний громадянин, який вирішував питання роботи фіктивних підприємств з контролюючими органами, наймав юристів, які захищали інтереси "фірм" у судах, керував злочинною групою та розподіляв прибутки.

Під час огляду підвального приміщення, яке використовувалося для зберігання архіву документації, виготовленої у ході діяльності "конвертаційного центру", були виявлені та вилучені 560 тис. грн. готівки, первинні документи бухгалтерського та податкового обліку, податкова звітність підприємств з ознаками фіктивності, комп'ютерна техніка.

Слідчим відділом податкової міліції ДПІ у Шевченківському районі м. Києва, відносно директора ТОВ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, 19 січня ДПСУ повідомляла, що в Дніпропетровську викрито "конвертаційний центр", за період діяльності якого у готівку було переведено понад 300 млн грн.