ua en ru

Співробітник ФБР застрелив одного зі стрілка в будівлі ВМФ США у Вашингтоні

Чоловік, що відкрив сьогодні стрілянину в будівлі ВМФ США, застрелений співробітником ФБР, йдеться в заяві Міністерства оборони США. Поки невідомо, чи діяв він поодинці, чи ні.

Раніше місцеві ЗМІ повідомляли з посиланням на Міноборони США і правоохоронні органи, що стрілків було двоє або троє. Пошуки решти можливих учасників нападу ускладнюються тим, що ВМФ США розташовується в цілому комплексі будівель на великій території.

Раніше повідомлялося, що у Вашингтоні в адміністративному центрі ВМС США, історично відомому як Navy Yard, невідомий відкрив стрілянину близько 15:20 за київським часом 16 вересня. НП сталася в будівлі, де розташована штаб-квартира Naval Sea Systems - найбільшого командування у складі ВМС, відповідального за виробництво і закупівлі військових суден, підводних човнів і їх озброєння. Спочатку повідомлялося про стрілка-одинака, який відкрив вогонь по службовцям будівлі з самозарядної гвинтівки AR-15 (цивільний варіант М16), однак пізніше поліція і представники Міноборони США заявили про те, що злочинець, найімовірніше, діяв не один. Також різняться дані про жертви: спочатку повідомлялося про одного вбитого і чотирьох поранених, проте пізніше стало відомо, що вбиті не менше 4 осіб, поранено 10 - з них двоє є співробітниками поліції. Деякі американські ЗМІ повідомляють про 12 поранених.