ua en ru

Співпраця з НАТО за 3 роки набула широких масштабів майже за всіма напрямками, - Полторак

Співпраця з НАТО за 3 роки набула широких масштабів майже за всіма напрямками, - Полторак Фото: Степан Полторак (twitter.com DefenceU)

За словами Полторака, Україна відчуває значну допомогу НАТО у питаннях щодо реформування ЗСУ

Співпраця України з НАТО за 3 роки набула широких масштабів майже за всіма напрямками. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає прес-служба Міноборони.

"Наша співпраця з Альянсом за останні три роки набула широких масштабів практично за всіма напрямками. Значно виріс військово-політичний діалог, регулярно працює комісія "Україна - НАТО". Ми відчуваємо дуже добру допомогу в питаннях, пов’язаних з реформуванням Збройних Сил України: це і відпрацювання документів оборонного планування, починаючи з Військової Доктрини і завершуючи Законом України "Про національну безпеку України", розробка якого знаходиться на стадії завершення", - зазначив Полторак.

Він також повідомив, що у міністерстві працює 65 радників, які надають всебічну допомогу.

"Важливими є і багатонаціональні навчання, які регулярно проводяться з нашими партнерами та прискорюють набуття сумісності українських Збройних Сил із силами НАТО", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, глава Верховної Ради України Андрій Парубій раніше заявив, що підтримка НАТО в Україні за останні три роки зросла майже в 4 рази.