ua en ru

Сотні українців без віз вже перетнули кордон з країнами ЄС, - МЗС

Сотні українців без віз вже перетнули кордон з країнами ЄС, - МЗС Фото: перші українці без віз направляються в ЄС (ДПСУ)

Консули продовжують здійснювати моніторинг ситуації в пунктах пропуску

Сотні громадян України вже випробували безвізовий режим з Євросоюзом, перетинаючи кордон з сусідніми країнами після півночі. Про це повідомляє прес-служба Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України в Facebook.

"Безвиз - в дії. Консули в Румунії, Польщі, Словаччини, Угорщини повідомляють про безперешкодний перетин громадянами України державного кордону країн ЄС з біометричним паспортом. Загальне число українців, які перетнули кордон ЄС станом на 05:35, вимірюється сотнями", - йдеться в повідомленні.

При цьому у відомстві додали, що консули продовжують здійснювати моніторинг ситуації в пунктах пропуску.

#Безвіз - в дії. Консули в Румунії, Польщі, Словаччини, Угорщини повідомляють про безперешкодний перетин громадянами Укр...

Опубліковано Департамент консульської служби МЗС України 10 червня 2017 р.

Нагадаємо, 11 червня в 00:00 за київським часом вступив в силу безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом. Відтепер усі громадяни України при наявності біометричного паспорта можуть відвідувати 30 країн Європи без віз і перебувати там до 90 днів протягом 180 днів, а саме всі країни-члени ЄС, крім Великобританії та Ірландії, а також Швейцарію, Ліхтенштейн, Ісландію та Норвегію.