ua en ru

Стан здоров'я Чавеса оцінюється як "сприятливий"

Стан здоров'я Президента Венесуели, що проходить лікування в кубинській клініці, оцінюється як "сприятливий", повідомляє уряд латиноамериканської республіки. За інформацією влади, лідер республіки, котрий переніс операцію з видалення злоякісного утворення і вірусну інфекцію, відновлюється під контролем лікарів, передає Reuters.

"Незважаючи на делікатні обставини, пов'язані зі станом Президента Венесуели Чавеса, в останні дні загальна ситуація оцінюється як сприятлива. Респіраторна інфекція - під контролем лікарів, президент перебуває у свідомості", - йдеться в поширеній заяві.

Як і колись, офіційні представники уряду обмежилися лише заочним повідомленням про стан глави держави, пославшись на те, що проводити зйомку звернення Чавеса забороняють лікарі.

Нагадаємо, зараз Чавес продовжує проходити відновлювальне лікування в одній з клінік Гавани. Його інавгурація на третій президентський термін була призначена на 10 січня 2013 Урочиста частина була проведена без участі Чавеса, а офіційна - відкладена на невизначений термін, незважаючи на вимоги опозиції провести повторні президентські вибори. Нещодавно Чавеса відвідав віце-президент Венесуели Ніколас Мадуро.

Читайте також: Брат Чавеса спростував чутки про те, що Президент Венесуели перебуває в комі