ua en ru

Брат Чавеса спростував чутки про те, що Президент Венесуели перебуває в комі

Старший брат Президента Венесуели Уго Чавеса Адан Чавес, який відвідав Гавану, спростував чутки про те, що Чавес, якому 11 грудня була зроблена на Кубі операцію з видалення злоякісних утворень, нібито перебуває в комі, передає Reuters.

З дня операції - вже четвертою з тих пір як в середині 2011 р. у нього було виявлено ракове захворювання, соціалістичний лідер не з'являвся на телебаченні і на радіо, що дало грунт для самих негативних припущень. Однак губернатор штату Барінас Чавес зазначив, що Президент добре реагує на лікування і його стан покращується з кожним днем.

"Інформація в соціальних мережах і в інших місцях, яка стверджує, що Президент в комі і його сім'я обговорює передбачуване відключення його від апарату життєзабезпечення, є повністю брехливою", - сказав Чавес.

Нагадаємо, зараз Чавес продовжує проходити відновлювальне лікування в одній з клінік Гавани. Його інавгурація на третій Президентський термін була призначена на 10 січня 2013 р. Урочиста частина була проведена без участі Чавеса, а офіційна - відкладена на невизначений термін, незважаючи на вимоги опозиції провести повторні Президентські вибори. Нещодавно Чавеса відвідав також віце-президент Венесуели Ніколас Мадуро.

Читайте також: Інавгурація Уго Чавеса відкладена на невизначений термін (фото)