ua en ru

За склад Ради громадського контролю при НАБ проголосують 5 червня, - Ситник

За склад Ради громадського контролю при НАБ проголосують 5 червня, - Ситник Фото: глава НАБ Артем Ситник

Голосування на сайті НАБ пройде з 7:00 до 19:00

Голосування за склад Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України буде проведено у п'ятницю, 5 червня 2015 р. Про це на брифінгу повідомив директор НАБ Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"У п'ятницю, 5 червня 2015 р. буде проведено голосування за склад Ради громадського контролю при НАБУ. Система голосування була доопрацьована з урахуванням пропозицій громадськості", - розповів Ситник.

Він зазначив, що одна людина може проголосувати за максимум 15 кандидатів.

"На сьогоднішній день прив'язка голосує не тільки за IP-адресою комп'ютера, з якого він голосує, але й за номером електронної пошти. Необхідно буде зареєструватися та отримати на електронну пошту код, потім ввести цей код, з телефонного номера відправити безкоштовне смс і отримати код для голосування. Тобто фактично голосуючий має три ідентифікації", - пояснив Ситник.

Він також додав, що голосування на сайті НАБ буде проходити з 7:00 до 19:00.

"Сподіваюся, що у вісім годин вечора ми отримаємо складу громадської ради при НАБ і в суботу, в незалежності від того, хто буде переможцем, запрошую, як переможця, так і пресу до нас в НАБ на перше засідання громадської ради. Я сподіваюся, що найближчим часом будуть делеговані три людини для проведення відповідних конкурсів. Для конкурсів вже в принципі все готово, залишилося отримати лише трьох делегатів від громадської ради, - резюмував Ситник.

Крім того, за його словами, закон про НАБ дозволяє директору створити кілька конкурсних комісій.

"З урахуванням того, що подано дуже багато документів на конкурс, для більш швидкого проведення конкурсу я не виключаю, що я запропоную Раді створити кілька конкурсних комісій. Відповідно, буде делеговано людина не три, а шість або дев'ять. Це вже буде тоді, коли я буду призначати на перші керівні посади, тоді буде вже більше людського ресурсу в самому бюро і відповідно буде можливість сформовано кілька конкурсних комісій", - зауважив Ситник.

Нагадаємо, у НАБ передбачені 12 керівних посад.