ua en ru

Склад збірної України на Євро-2020: остаточний список 26 гравців

Склад збірної України на Євро-2020: остаточний список 26 гравців Фото: збірна України (uaf.ua)

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко назвав підсумкову заявку з 26 гравців, які відправляться на матчі чемпіонату Європи. З гравців, які до сих пір були на зборах, він відчепив п'ятьох.

Воротарі: 1. Георгій Бущан ( "Динамо"), 12. Андрій Пятов, 23. Анатолій Трубін (обидва - "Шахтар")

Захисники: 21. Олександр Караваєв, 13. Ілля Забарний, 16. Віталій Миколенко, 24. Олександр Тимчик, 25. Денис Попов (всі - "Динамо"), 22. Микола Матвієнко, 4. Сергій Кривцов (обидва - "Шахтар") , 2. Едуард Соболь ("Брюгге", Бельгія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Марлос, Георгій Судаков (всі - "Шахтар"), Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віктор Циганков (всі - "Динамо"), Євген Макаренко ("Кортрейк", Бельгія), Олександр Зубков ("Ференцварош", Угорщина), Андрій Ярмоленко ( "Вест Хем", Англія), Руслан Малиновський ("Аталанта", Італія), Роман Безус ( "Гент", Бельгія), Олександр Зінченко ("Манчестер Сіті", Англія)

Нападники: Артем Довбик ("Дніпро-1"), Артем Бесєдін ("Динамо"), Роман Яремчук ("Гент", Бельгія).

У підсумкову заявку на турнір не потрапили Андрій Лунін ("Реал", Іспанія), Олександр Сирота, Богдан Лєднєв (обидва - "Динамо"), Артем Бондаренко ("Маріуполь") і Богдан Михайличенко ("Андерлехт"). Можна сказати, що в заявці немає несподіванок і всі ті, хто не очікувався в ній, не поїдуть на матчі в Європу.

На Євро-2020 Україна зіграє в групі з Нідерландами, Австрією і Північної Македонією. Перший матч синьо-жовті проведуть проти Нідерландів 13 червня в Амстердамі.

Україна перш брала участь на двох чемпіонатах Європи. На домашньому Євро-2012 українці посіли третє місце в групі з 3 очками, а в 2016-м у Франції не набрали жодного очка і виявилися останніми в групі.