ua en ru

Склад правління "Укрзалізниці" може істотно змінитися

Склад правління "Укрзалізниці" може істотно змінитися Фото: вивіска на будівлі "Укрзалізниці" (РБК-Україна)

Інформація надійшла з джерел на транспортному ринку

Найближчим часом Кабінет міністрів має намір оновити склад правління державної залізничної компанії ПАТ "Укрзалізниця". Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Нові менеджери в "Укрзалізниці": як може змінитися склад правління держкомпанії".

За даними відразу декількох джерел видання на транспортному ринку, новими представниками цього органу можуть стати: нинішній директор регіонального філіалу "Південна зализниця" Микола Уманець, екс-керівник філії "Одеська зализниця", депутат Одеської облради (БПП) Григорій Бойко, народний депутат від групи "Відродження", член комітету Ради з питань транспорту Віктор Остапчук, операційний директор УЗ, який раніше очолював Держадміністрації залізничного транспорту Віталій Жураківський, екс-нардеп попереднього скликання від "Партії регіонів" Олександр Момот та директор регіонального філіалу "Приднипровська зализниця" Микола Кужавський При цьому в правлінні можуть залишитися діючі в. о. голови правління Євген Кравцов і член правління Сергій Михальчук.

Співрозмовники РБК-Україна на транспортному ринку, знайомі з ситуацією, розповіли, що після зміни правління розглядається варіант про призначення його нового голови. За словами джерел, замість Євгена Кравцова главою компанії може стати депутат Віктор Остапчук, який знайшов підтримку як кандидата на цю посаду в Адміністрації президента.

Сам Кравцов заявив, що, згідно із законодавством, йому заборонено розголошувати інформацію про те, подавав свої пропозиції про зміну членів правління в Мінекономрозвитку. "Мені про це нічого невідомо", - відповів Кравцов на питання про можливу зміну керівника правління "УЗ".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в 2018 році Публічне акціонерне товариство "Укрзалізниця" планує двічі підвищити тарифи на пасажирські перевезення - на 12% з 1 квітня і на 12% з 1 жовтня, таким чином, в середньому за рік підвищення складе 12,4%.