ua en ru

Склад нового Кабміну повинен затвердити Майдан, - Тимошенко

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що при формуванні нового уряду України необхідно враховувати позицію Майдану.

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що при формуванні нового уряду України необхідно враховувати позицію Майдану. Про це пише видання "Дзеркало тижня. Україна".

"На останній зустрічі з (головою фракції "Батьківщина") Арсенієм Яценюком і (заступником фракції "Батьківщина") Олександром Турчиновим ми домовилися, що найближчим часом Майдану буде запропоновано високопрофесійне уряд, який в значній частині буде сформовано з представників громадянського суспільства. Я попросила своїх колег і друзів, коли вони були у мене на побаченні, провести широкі публічні консультації з лідерами громадянського суспільства, з моральними авторитетами нації і сформувати майбутній уряд України, уряд Майдану, якому буде довіряти демократична Україна", - зазначила Тимошенко.

Крім того, екс-прем'єр не виключила, що опозиціонери зможуть запропонувати такий уряд вже в неділю на народному віче.

"Якщо люди дадуть такого уряду мандат довіри, то варто запропонувати це уряд Януковича публічно", - заявила Тимошенко.

"Чому я переконана, що у Януковича інші плани, і він відмовиться від співпраці. Тоді це уряд, саме в такому складі, як його затвердить Майдан, буде працювати після перемоги нового президента. Це буде новий уряд, нової України і воно буде гідним свого звання", - пожытожила екс-прем'єр.