ua en ru

Сорос оптимістично оцінює співпрацю Порошенко, Яценюка і Гройсмана

Американський мільярдер, фінансист, меценат, засновник фонду "Відродження" Джордж Сорос, який перебуває з візитом у Києві, оптимістично оцінює співпрацю Президента України Петра Порошенка, прем'єра Арсенія Яценюка і спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана. Про це РБК-Україна заявила заступник голови фракції "Народний фронт", голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар за підсумками зустрічі з Соросом 12 січня.

"Зустрічалися. Мова йшла про хід реформ в Україні, загальної політичної ситуації і, умовно кажучи, міжнародної підтримки... Сорос досить оптимістично оцінив співпрацю Президента, прем'єра і спікера... І сказав, що надзвичайно важливо, що Україна сьогодні не повторює досвід 2005 року (коли у Президента Віктора Ющенка і прем'єра Юлії Тимошенко загострилися розбіжності, - ред.)", - зазначила Сюмар.

За її словами, Сорос є відомим лобістом демократії в Україні, а також лобістом України на міжнародній арені.

"І, власне, його підтримка дуже важлива в контексті тих переговорів, які сьогодні проводить уряд з міжнародними фінансовими організаціями. І мова йшла, власне кажучи, про те, що сьогодні необхідно активізувати роботу з питань реформ, і проводити їх, максимально пояснюючи міжнародній спільноті й українському суспільству, чому уряд робить ті чи інші кроки і як проводяться реформи", - розповіла Сюмар про зустріч.

Нагадаємо, в листопаді 2014 р. голова Національного банку України Валерія Гонтарєва заявила, що розраховує на фінансову підтримку фонду світового філантропа Джорджа Сороса.

У жовтні 2014 р. Джордж Сорос заявив, що Україні на відновлення економіки необхідно 20 млрд дол.