ua en ru

Сорос звинуватив уряд Угорщини в спробах ввести населення країни в оману

Сорос звинуватив уряд Угорщини в спробах ввести населення країни в оману Фото: Джордж Сорос (georgesoros.com)

Заява надійшла після того, як влада Угорщини запустила кампанію проти "Фонду Сороса"

Американський фінансист угорського походження Джордж Сорос звинуватив владу Угорщини в спробі ввести в оману населення країни, щоб відволікти увагу виборців від низького рівня освіти та охорони здоров'я в країні. Про це він сказав в інтерв'ю Financial Times.

Така заява Сороса надійшла після того, як влада Угорщини запустила кампанію проти його "Фонду Сороса". Прем'єр-міністр країни Віктор Орбан звинуватив фінансиста в причетності до збільшення в Європі потоку мігрантів. Крім того, по всій країні з'явилися рекламні щити з критикою Сороса.

"Трагедія для Угорщини полягає в тому, що її уряд, прагнучи зберегти владу, розпалює ненависть і вводить населення в оману", - сказав Сорос.

Також фінансист описав кампанію, спрямовану проти нього, як відволікання урядом виборців від низького рівня освіти і охорони здоров'я.

Будапешт стверджує, що пан Сорос виступає за відкриті кордони Європи і звинувачує його в підтримці програм обов'язкового переселення біженців ЄС, щоб змусити країни прийняти біженців проти їх волі. Також Орбан в листопаді сказав прихильникам, що "війська Сороса" проникли в опозиційні партії і інститути ЄС і просували "глобалістські" цінності.

За словами Сороса, він тепер побоюється, що Будапешт буде переслідувати не тільки організації фінансиста, але й окремих лідерів, з ним пов'язаних

Нагадаємо, у квітні 2017 року прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що в країні не будуть закривати Центрально-Європейський університет Джорджа Сороса.