ua en ru

Угорщина не буде закривати університет Сороса

Угорщина не буде закривати університет Сороса Фото: прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розповів про ситуацію з університетом Сороса

ЄНП провела з угорським прем'єр-міністром зустріч, пригрозивши виключити "Фідес" зі свого блоку

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не буде закривати Центрально-Європейський університет Джорджа Сороса. Про це заявили представники правоцентристської Європейської народної партії (ЄНП), в яку входить і партія Орбана "Фідес", передає ВВС.

Згідно з повідомленням, ЄНП провела з угорським прем'єр-міністром зустріч, пригрозивши виключити "Фідес" зі свого блоку.

"Прем'єр-міністр Орбан обіцяв раді ЄНП виконати всі вимоги Європейської комісії у встановлені нею терміни", - повідомив прес-секретар президента ЄНП Жозефа Доля.

Напередодні Орбан називав Сороса "американським фінансовим спекулянтом". За його словами, ідеологія заснованого Соросом "Відкритого суспільства" стала причиною напливу біженців в Європу.

В цей місяця також президент Угорщини Янош Адер підписав закон, що регулює іноземне фінансування національних університетів. Згідно з документом, в Угорщині значно ускладнюються існування університетів, зареєстрованих за межами ЄС.

Тепер університети повинні відкривати кампуси за кордоном, змінити свій юридичний статус і посилити критерії набору студентів та співробітників з числа громадян країн, що не входять в ЄС.

Нагадаємо, в Будапешті 10 тис. чоловік протестували проти закриття університету, заснованого Соросом.