ua en ru

Опір реформі адмінпослуг з боку корупціонерів буде подолано, - А.Клюєв

Опір реформі системи адміністративних послуг з боку корумпованих чиновників буде подолано, - заявив перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, передає прес-служба першого віце-прем'єра.
А.Клюєв зазначив, що за його розпорядженням всі міністерства та інші центральні органи виконавчої влади повинні подати до кінця поточного тижня повну інформацію про припинення надання платних адміністративних послуг підприємствами і небюджетними установами та організаціями. Крім того, вони повинні були надати інформацію про відкриття рахунків в органах Державного казначейства тими підприємствами та установам, які, згідно з постановою Кабінету міністрів № 33 від 5 січня 2011 р., мають право надавати платні адмінпослуги. Мова йде про ті послуги, які визначені законодавством або міжнародними договорами.
Держказначейство зі свого боку має надати Мінекономрозвитку інформацію не тільки про відкриття цих рахунків, а й про обіг коштів за цими рахунками, повідомив перший віце-прем'єр-міністр. Уряд своїм рішенням визначив, що всі платежі, зібрані за адміністративні послуги, повинні надходити до державного бюджету, нагадав А.Клюєв.
За словами А.Клюєва, Державній фінансовій інспекції було доручено подати Мінеконразвітія повну інформацію про результати перевірок, які здійснювалися відповідно до січневої урядовою постанови.
"Вся ця інформація буде ретельно проаналізована, і за її результатами будуть терміново прийматися рішення. У тому числі - досить жорсткі. Вже очевидно, що значна кількість чиновників на різних рівнях чинять шалений опір цій реформі. Вони ще не зрозуміли, що далі ніхто не буде терпіти невиконання рішень Президента і уряду", - заявив А.Клюєв.