ua en ru

Суперниця Лукашенка на виборах вивезла дітей з Білорусі після погроз

Суперниця Лукашенка на виборах вивезла дітей з Білорусі після погроз Фото: Світлана Тихановська (Радыё Свабода)

Тихановська вивезла дочку і сина до ЄС

Кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська вивезла дітей в Євросоюз через погрози того, що влада може їх відібрати. Допомогу їй надала головний редактор "Хартії 97" Наталя Редіна.

Про це повідомляє Tut.by.

За її словами, діти Тихановської разом з бабусею зараз знаходяться в безпечному місці в одній з країн ЄС.

"Дітей ми вивезли, оскільки їй дійсно погрожували, їй погрожували арештом і тим, що заберуть її дітей", - розповіла Редіна журналістам у понеділок, 20 липня.

Інформацію про те, що діти Світлани Тихановської знаходяться за межами Білорусі, підтвердила сама кандидат в президенти.

"Так, діти дійсно в безпечному місці, Наталія допомогла нам це зробити", - сказала Світлана Тихановська.

У Тихановської двоє дітей: 10-річний син і 4-річна дочка.

Нагадаємо, 14 липня відбулися протести на підтримку незареєстрованих кандидатів на президентські вибори, які мають відбутися 9 серпня.

Раніше РБК-Україна писало, що Центральна виборча комісія Білорусі не зареєструвала одного з головних конкурентів чинної влади Віктора Бабарика.

Всього в Білорусі зареєстрували п'ять кандидатів - чинний президент Олександр Лукашенко, екс-депутат Ганна Канопацька, голова партії БСДГ Сергій Черечень, співголова об'єднання "Говори правду" Андрій Дмитрієв і дружина затриманого блогера Сергія Тихановського - Світлана Тихановська.