ua en ru

Повідомлення про мінування 10 аеропортів в Україні надійшли з сусідньої країни, - поліція

Повідомлення про мінування 10 аеропортів в Україні надійшли з сусідньої країни, - поліція Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Вчора, 10 листопада, в поліцію надійшло 10 анонімних повідомлень про замінування аеропортів

Повідомлення про мінування 10 українських аеропортів надходили з території сусідньої держави. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції України.

"Вчора в поліцію надійшло 10 анонімних повідомлень про замінування аеропортів і одного розважального закладу. У всіх випадках об'єкти були ретельно перевірені, вибухонебезпечних речовин і предметів не виявлено. Встановлено, що дзвінки надходили з сусідньої держави і реальної загрози не становили", - йдеться в повідомленні поліції.

Відзначено, що за даними фактами порушено кримінальні провадження у ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років. Проводяться досудові розслідування.

Нагадаємо, раніше в поліції повідомили, що інформація про мінування 10 аеропортів України не підтвердилася.

Відомо, що протягом дня до поліції почали надходити повідомлення про замінування аеропортів у Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Одесі, Рівному, Ужгороді, Харкові, Херсоні та Чернівцях.