ua en ru

Sony викуповує частку Майкла Джексона у спільній компанії

Sony викуповує частку Майкла Джексона у спільній компанії Фото: Sony уклала нову угоду

Сума угоди становить 750 мільйонів доларів

Корпорація Sony (Японія) уклала угоду зі спадкоємцями співака Майкла Джексона про викуп у них 50-процентної частки в найбільшому світовому музичному видавництві Sony/ATV Music Publishing, повідомляє Російська служба BBC.

Сума угоди складе 750 мільйонів доларів.

На даний момент сторони підписали зобов'язуючу угоду по оборудці, а вже до 31 березня планується підписати остаточну угоду.

Таким чином, Sony стане єдиним власником видавництва, якому належать права на тисячі музичних композицій, в тому числі, і на пісні The Beatles, пише видання.

Майкл Джексон придбав музичний каталог у 1985 році за 47,5 мільйонів доларів. Через десять років співак домовився з Sony про злиття каталогу з видавничим бізнесом корпорації. В результаті була утворена компанія Sony/ATV Music Publishing.

Згідно з умовами угоди, Sony не мала права займатися видавничою справою інакше, крім як через спільну компанію. Таким чином Майкл Джексон і його спадкоємці отримували відрахування як за старими копірайтами, так і за новими, купленими компанією пізніше.

Нагадаємо, компанія "МТС Україна" ("Vodafone Україна") має намір придбати понад 50% в статутному фонді мобільного оператора "ТриМоб" (ПАТ "Укртелеком").