ua en ru

Sony працює над створенням 3D телевізора, для перегляду якого не потрібні спеціальні окуляри

Японський виробник споживчої електроніки Sony змагається з Toshiba в питанні створення принципово нової моделі 3D телевізора, для перегляду якого не потрібні спеціальні окуляри. Проте, перш ніж пропонувати новий продукт покупцям, компанії необхідно продумати всі технологічні моменти і зважити витрати на виготовлення даної моделі, відзначили представники Sony, передає РБК з посиланням на Associated Press. Відзначимо, що раніше про розробку нового 3D телевізора повідомила японська Toshiba, не уточнивши при цьому, коли продукт може надійти в продаж.
Представлені на ринку на сьогоднішній день 3D телевізори від Sony і Panasonic вимагають для перегляду спеціальні окуляри. Проте вже з'явилися і такі моделі екранів, для перегляду яких окуляри не потрібні (в основному вони встановлюються в магазинах).У той же час для того, щоб отримати на подібних екранах тривимірне зображення, людина, яка дивиться, повинна перебувати строго в певній точці.
Sony має намір зайняти позицію лідера на японському ринку в сегменті телевізорів і програвачів формату 3D, використовуючи перевагу володіння американською кіно-і телевізійною компанією Columbia Pictures, проданою японській корпорації в 1989 р. за 3,4 млрд дол.