ua en ru

Sony продала 1 млн PlayStation 4 за перший день продажів

Sony оголосила, що за перші 24 години розпродала 1 млн нових консолей PlayStation 4, продажі яких стартували в США і Канаді 15 листопада 2013 р. Для виробників ігрових приставок даний показник є рекордом за весь час існування консолей. Про це передає телеканал "Росія-24".

Sony оголосила, що за перші 24 години розпродала 1 млн нових консолей PlayStation 4, продажі яких стартували в США і Канаді 15 листопада 2013 р. Для виробників ігрових приставок даний показник є рекордом за весь час існування консолей. Про це передає телеканал "Росія 24".

"Ми в захваті від феноменальною реакції споживачів. Продажі залишаються високими в Північній Америці, і ми очікуємо не менший успіх після запуску PlayStation 4 в Європі і Латинській Америці 29 листопада", - сказав президент і генеральний директор групи Sony Computer Entertainment Ендрю Хаус.

У більшості країн Азії PlayStation 4 також почне продаватися в листопаді-грудні 2013 р., у Японії продажі стартують лише в лютому 2014 р.

У 2000 р., через тиждень після запуску PlayStation 2 в Японії було продано 900 тис. цих ігрових приставок. Зараз PlayStation 4 побила цей рекорд всього за 24 години.

Sony, як і Microsoft, запланувала старт продажу новинок на листопад, проте Sony зробила це на тиждень раніше. Запаси PlayStation 4 в онлайн-магазинах в п'ятницю вже були розпродані. Компанія GameStop, володіє роздрібною мережею з продажу ігрової продукції, перед початком продажів збільшила поставки консолей в свої магазини, тим не менш в її торговому центрі в Сан-Франциско запасів вистачило тільки на які зробили попереднє замовлення.

До кінця 2013 р., Sony має намір продати близько 3 млн ігрових консолей.

Всього ж до кінця поточного фінансового року Sony має намір реалізувати близько 5 млн ігрових консолей. Фінансовий рік по бухгалтерії Sony закінчується 31 березня 2014 р.

Згідно з прогнозами аналітичної компанії IHS iSuppli компанія Sony в найближчі п'ять років може продати до 49 млн ігрових консолей, тоді як Microsoft продасть близько 38 млн консолей Xbox One.

Зазначимо, що акції Sony торгуються підвищенням на 1,1% до 1867 ієн, випереджаючи ринок в цілому, на тлі новин про вдалий старт PlayStation 4. За останні 5 днів папери компанії додали 14%.

Зарубіжні інвестори навмисно шукають привід для покупки акцій Sony, думаючи, що ці акції недооцінені, незважаючи на її недавні проблеми.