ua en ru

Sony і Panasonic підписали угоду про розробку OLED-технологій

Японські виробники споживчої електроніки Sony і Panasonic підписали угоду щодо спільної розробки телевізорів на базі OLED-технологій нового покоління (технології побудови дисплейних панелей з використанням світлодіодів на основі світловипромінюючих органічних матеріалів). Про це мовиться у спільному прес-релізі компаній. У ньому наголошується, що компанії мають намір налагодити масове виробництво екранів OLED в 2013 р.

Неофіційна інформація про плановану співпрацю компаній в питанні створення панелей на базі технологій OLED з'явилася в середині травня.

Тим часом південнокорейські конкуренти Samsung Electronics і LG Electronics вже активно упроваджують OLED і планують налагодити комерційне виробництво екранів на органічних світлодіодах вже до кінця поточного року. Технології OLED гарантують чітке зображення при нижчому споживанні електроенергії і рекордно малій товщині панелі (що не перевищує 4 мм).

Відзначимо, що першопроходцем в технологіях OLED стала саме Sony, яка представила свій перший OLED-экран ще в 2007 р., проте три роки опісля компанія скрутила проект виробництва таких телевізорів через глобальну економічну кризу.

Останнім часом японські корпорації Sony і Panasonic відчувають труднощі. Сукупні чисті збитки компаній (Sony, Panasonis і Sharp) за підсумками 2011-2012 фінансового року (завершився 31 березня ц.р.) перевищили 20 млрд дол. Такі невтішні результати обумовлені втратами підрозділу по виробництву рідкокристалічних панелей (LСD-моніторів) на тлі зниження попиту на них, а також зміцненням ієни, яке робить експорт менш прибутковим.

Комерційне виробництво доступних за ціною OLED-екранів може стати ключем до подальшого зростання і розвитку бізнесу японських компаній, хоча, як відзначають експерти, Sony і Panasonic буде непросто обійти конкурентів з Південної Кореї, що зайняли нішу раніше.

Нагадаємо, Sony вирішила вийти із СП з Sharp з виробництва LCD-панелей в рамках нової стратегії.