ua en ru

Не може бути сумнівів, що MH17 збив російський "Бук", - Bellingcat

Не може бути сумнівів, що MH17 збив російський "Бук", - Bellingcat Фото: розслідування катастрофи MH17 (youtube.com DELFI Video)

Нова фотографія - можливо, найбільш детальне зображення правого борта "Бука", заявили в Bellingcat

Нове фото російського зентітно-ракетного комплексу "Бук" на Донбасі не залишає сумнівів, що саме з нього в липні 2014 році збили пасажирський літак, що здійснював рейс з голландського Амстердама до малайзійського Куала-Лумпуру. Про це повідомила міжнародна дослідницька група Bellingcat.

"До сьогоднішнього дня (19 жовтня, - ред.) практично не було сумнівів, що MH17 був збитий російським "Буком 332". Після сьогоднішнього дня, коли було опубліковано дев'ятий доказ присутності на сході України установки, що належала Збройним силам Російської Федерації, ніяких сумнівів у цьому бути не може", - заявили в Bellingcat.

В організації зазначили, що нова фотографія - можливо, найбільш детальне зображення правого борта "Бука 332" після прибуття в Україну. Вона показує, що відмінні риси на цьому борту повністю збігаються з тими, які видні на правому борту "Бука 332" в Росії майже за 4 тижні до збиття "Боїнга".

Нагадаємо, 19 жовтня Bellingcat оприлюднила нове фото "Бука" на Донбасі. В організації підкреслили, що це дев'ятий фото- або відеодоказ російського "Бука" на сході України.