ua en ru

Сомалійські пірати захопили біля берегів Ємену китайське торговельне судно

Сомалійські пірати захопили в Червоному морі біля берегів Ємену китайське торговельне судно Tien Hau, передає РБК з посиланням на Associated Press. Чисельність екіпажу судна не уточнюється.
Напад піратів відбувся в 20 км від острова Джабаль-ет-Таїр поблизу найбільшого портового м.Ходейда на заході Ємену. Зараз судно прямує до берегів Сомалі. Як повідомили в міністерстві, розпочато підготовку до переговорів з піратами.
Раніше сьогодні повідомлялося, що сомалійські пірати вбили двох членів екіпажу захопленого суховантажу Beluga Nomination. За попередніми даними, на борту зав'язалася перестрілка, двоє піратів були вбиті, в помсту один з бандитів застрелив двох моряків - росіянина і філіппінця.
Нагадаємо, 24 січня 2011 р. в 100 км від Сейшельських островів пірати захопили судно MV Beluga Nomination (прапор Антигуа і Барбуда, оператор - Beluga Fleet Management GmbH, ФРН), до складу екіпажу якого входять 12 осіб - громадяни Росії, України, Філіппін і Польщі.
Ще один корабель був захоплений 20 січня 2011 р. Сирійське судно Khaled Muhieddine K, що йшло під прапором Королівства Того, піддалося атаці піратів в 610 км на південний схід від узбережжя Оману. На борту корабля знаходилися 25 членів екіпажу, 22 з яких - сирійці, ще троє - єгиптяни.
Протягом 19 років Сомалі знаходиться в стані анархії, що є однією з головних причин розквіту піратства біля узбережжя країни і в районі Африканського Рогу. В даний час сомалійські пірати утримують близько 30 кораблів і понад 600 моряків.