ua en ru

Сомалійські пірати звільнили індонезійське судно з 20 моряками на борту, отримавши викуп 4,5 млн дол

Сомалійські пірати звільнили індонезійське судно Sinar Kindus з 20 моряками на борту, отримавши викуп у розмірі 4,5 млн дол., який був скинутий їм з вертольота, передає РБК з посиланням на Associated Press. Ніхто з членів екіпажу не постраждав.

Sinar Kindus призначений для перевезення насипних вантажів, був захоплений 16 березня ц.р. в 320 морських милях (593 км) на північ від архіпелагу Сокотра, розташованого поблизу берегів Сомалі.

Раніше на цьому тижні сомалійські пірати звільнили грецьке судно Eagle, також отримавши за нього викуп, розмір якого не уточнювався. На борту судна перебували 24 моряки-філіппінці. Грецький суховантаж Eagle, що йшов під прапором Кіпру був захоплений у січні ц.р. При захопленні судна пірати застосували вогнепальну зброю та гранати. За даними європейської антипіратської місії EU NAVFOR, судно вантажопідйомністю 52,163 т прямувало з Йорданії в Індію і було захоплене в 490 морських милях (907,5 км) на південь від м.Салала в Омані.

За 2010 р. - початок 2011 р. ситуація біля берегів Сомалі практично не покращилася. Більш того, морські розбійники регулярно отримують багатомільйонні викупи за захоплені кораблі, що дає їм додатковий стимул для нальотів.