ua en ru

Солом'янський ТВК у Києві відмовляється від перерахунку голосів на виборах до Київради, - "ДемАльянс"

Солом'янська районна територіальна виборча комісія (ТВК) відмовляється виконувати рішення суду і перераховувати голоси на виборах до Київради.

Солом'янська районна територіальна виборча комісія (ТВК) відмовляється виконувати рішення суду і перераховувати голоси на виборах до Київради. Про це йдеться в заяві партії "Демократичний альянс".

"Члени ТВК тікають від "Демократичного альянсу" і намагаються провести засідання без участі спостерігачів і кандидатів від партій", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, "демальянсівці" оскаржили результати голосування на дільниці №842 з вимогою про перерахунок голосів (там партійці виявили два протоколи з різними результатами "ДемАльянсу" і показниками явки). Окружний адміністративний суд м. Києва визнав, що волевиявлення киян було спотворено і зобов'язав ТВК повторно прийняти і розглянути скаргу партії.

Раніше Київський міський тервиборчком частково задовольнив скаргу від партії "Демократичний альянс" і зобов'язав Оболонську районну виборчу комісію провести перерахунок голосів на дільниці 800535 з метою встановлення реального волевиявлення виборців.

Як відомо, активісти "ДемАльянсу" оголосили про безстрокову акцію і вимагають перерахунку голосів на виборах до Київради.

Напередодні кандидат у Президенти України Петро Порошенко, який набрав 54,7% голосів за результатами обробки ЦВК всіх електронних протоколів, виступив за перерахунок голосів на виборах Київради.