ua en ru

Сонцеліт Solar Impulse 2 завершив навколосвітню подорож

Сонцеліт Solar Impulse 2 завершив навколосвітню подорож Фото: сонцеліт Solar Impulse 2 (Reuters)

"Солар Імпульс 2" успішно приземлився в аеропорту Абу-Дабі, звідки і розпочав вояж 9 березня минулого року

Сонцеліт Solar Impulse 2 завершив останній етап навколосвітньої подорожі та успішно приземлився в аеропорту Абу-Дабі, звідки він і розпочав вояж 9 березня 2015 року. Про це сьогодні повідомили у прес-центрі проекту.

Як зазначається, кругосвітню подорож Solar Impulse 2 повинно було завершитися 17 липня, за проте технічних причин і поганого самопочуття пілота Бертрана Пікара повітряне судно змушене було припинити політ на деякий час, через що термін закінчення експерименту зрушився.


Solar Impulse 2 є покращеною версією першого у світі пілотованого літака, що працює на енергії Сонця, - Solar Impulse 1.

Проектуванням нової моделі сонцельоту інженери компанії займалися два роки.

Передбачається, що літак може перебувати в повітрі без обмежень щодо часу за рахунок накопичення енергії в акумуляторних батареях. На поверхні Solar Impulse 2 знаходиться понад 16 тисяч сонячних батарей, крейсерська швидкість складає близько 70 км/год, а розмах крил у сонцельоту більше, ніж у Boeing 747.

Максимальна швидкість, яку може розвивати "Солар Імпульс 2", дорівнює 140 кілометрам на годину, тоді як апарат здатний досягати висоти у 12 тисяч метрів.

Нагадаємо, місяцем раніше сонцеліт Solar Impulse 2 перетнув Атлантичний океан, приземлившись в іспанському місті Севілья вранці в четвер 23 червня.