ua en ru

Скорочення повноважень ОАСК: Раді рекомендують включити закон у порядок денний

Скорочення повноважень ОАСК: Раді рекомендують включити закон у порядок денний Фото: ОАСК (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Повноваження Окружного адміністративного суду Києва можуть скоротити. Відповідний законопроект №5067 авторства президента Володимира Зеленського Верховній раді рекомендують включити до порядку денного.

Про це у коментарі РБК-Україна повідомила заступник голови комітету з питань правової політики Ольга Совгиря.

Таке рішення комітет ухвалив у ході сьогоднішнього засідання.

"Якщо парламент включить його в порядок денний, то далі він буде готуватися на перше читання. Спочатку комітет повинен його розглянути і прийняти рішення про рекомендацію на перше читання. В будь-якому випадку ще дві дії має бути - включення до порядку денного та рішення самого комітету щодо першого читання", - зазначила парламентар.

Нагадаємо, раніше глава правового комітету ВР Андрій Костін заявив, що в Раді вважають закон про ОАСК важливим, зокрема для міжнародних партнерів.

Як писало РБК-Україна, законопроект №5067 про скорочення повноважень Окружного адміністративного суду Києва пропонує позбавити його права розглядати справи з приводу оскарження нормативно-правових актів Кабміну, Нацбанку, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Так, 13 лютого президент України Володимир Зеленський анонсував скорочення повноважень Окружного адміністративного суду Києва.