ua en ru

Скорочення населення України збільшилося майже на 25%, - Медведчук

Скорочення населення України збільшилося майже на 25%. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

За словами політика, щоб уникнути маніпуляцій варто порівнювати дані лише у 23 регіонах, без Криму й Донбасу. "У цих 23 регіонах за два місяці народилося 63 545 осіб, а померло 96 647, тоді як рік тому - 67 249 і 93 890 осіб відповідно. Різниця відчутна: 3704 народжених українця менше і на 2 757 померлих більше", - підкреслює він.

При цьому, зазначає Медведчук, народжуваність у січні - лютому 2015 р. порівняно з аналогічним періодом 2014 р. знизилася скрізь, крім Хмельницької та Чернівецької областей, а також міста Києва. Але і в цих регіонах народжуваність зросла незначно - народилося в загальній складності всього лише на 19 осіб більше, тоді як майже у всіх інших областях скорочення числа народжених обчислювалася сотнями.

"Смертність зросла в 16 регіонах з 23. Думається, за підсумками 2015 року демографічні втрати у вигляді смертей, яких могло не бути, і дітей, які не народилися, будуть обчислюватися десятками тисяч", - впевнений політик.

За словами Медведчука, щоб забезпечити зростання народжуваності, необхідне хоча б невелике економічне зростання, але зараз цього немає і найближчим часом не передбачається.