ua en ru

Скорочення бюджету може змусити Пентагон звільнити частину особового складу

Якщо 1 березня ц.р. в США буде запущена програма скорочення бюджетних витрат, Міністерству оборони країни доведеться піти на звільнення частини особового складу Збройних сил. Про це повідомив голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Мартін Демпсі, передає Associated Press.

За словами воєначальника, торік в рамках закону про бюджетний контроль в США, підписаний Президентом США в серпні 2011 р., командування Збройних сил приступило до виконання програми по скороченню чисельності військ. Очікується, що в результаті звільнення 80 тис. солдатів і офіцерів і доведення їх загального числа до 490 тис. чоловік, протягом подальших 10 років відомству вдасться заощадити близько 487 млрд дол. Остаточна сума можливої секвестрації військових витрат ще не відома, але вже визначено, що на третину вона виконуватиметься за рахунок кадрових скорочень і на дві третини - за рахунок припинення модернізації техніки і згортання дослідницьких робіт.

"Армія знову піде під ніж", - резюмував генерал.

Демпсі повідомив журналістам, що затримка у відправці ударної групи на чолі з авіаносцем "Гарі Трумен" в близькосхідний регіон також пов'язана з фінансовим аспектом, а саме з уточненням і коректуванням витрат на поточний фіскальний рік. "Згідно з інструкціями, ми вимушені тримати більшу кількість коштів на рахунках, ніж пускати їх на оперативні потреби і обслуговування техніки. Повноважень змінити їх у нас немає", - додав він.

Незважаючи на можливе скорочення фінансування Міністерства оборони, Демпсі заявив, що в проекті бюджету на 2014 фіскальний рік вже закладено підвищення окладів військовослужбовців. Воно складе символічний 1%.

Читайте також: У США може бути створений федеральний орган, який визначить список цілей безпілотників, - джерела