ua en ru

Sokol.ua не пов'язує перевірку в магазині з подіями довкола Rozetka.ua

Адміністрація інтернет-магазина Sokol.ua не зв'язує перевірку в магазині з подіями довкола Rozetka.ua. Про це говориться в заяві Sokol.ua, розміщеному на офіційному сайті магазина.

Нагадаємо, перевірку в магазині Sokol.ua 19 квітня проводив ОБЕП Дніпровського району Києва.

"Повідомляємо, що дійсно 19 квітня 2012 р. близько 17:00 робота даного магазина (магазина за адресою Київ, Русанівськая набережна, 20) була заблокована ОБЕП Дніпровського району. Причиною блокування роботи стала позапланова перевірка законності діяльності з перевіркою всіх документів. Нам було надано скерування на перевірку і висунута вимога надати статутні документи, договори оренди, документи на походження товару, сертифікати якості на товар і дозвільні документи.
За 10 років роботи подібні перевірки проходили не раз, тому для нас ця ситуація не є якого-небудь роду форс-мажором. Як правило, на виконання подібного запиту необхідно 2 дні, оскільки даний пакет документів об'ємний і на його збір і надання необхідний час. Це ж разу документи просили надати в терміновому порядку. До моменту прибуття в магазин наших юристів всі входи і виходи були опечатані. Проте виїмки документів і конфіскації товару, як писали деякі засоби масової інформації, не було. Причиною блокування господарської діяльності стала відмова співробітників даного магазина надавати для ознайомлення документи у відсутності юристів компанії.
20 квітня біля 13:00 нами був наданий повний пакет документів, який вимагався у скеруванні на перевірку. Після того, як документи були перевірені, всі претензії з інтернет-магазина Sokol.ua були зняті і робота магазина була відновлена.
За результатами перевірки діяльності до компанії не висунуто ні штрафів, ні накладені будь-які санкції і вже 21.04 магазин повноцінно відновив свою роботу", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 квітня Державна податкова служба Києва провела обшуки в офісах і на складах інтернет-магазина побутової техніки і електроніки Rozetka.ua. Справа проти Rozetka.ua було порушено за результатами двох перевірок: одна проводилася в кінці жовтня 2011 р., а друга в кінці березня 2012 р. В ході перевірок було з'ясовано, що посадові особи підприємства шляхом оформлення безтоварних операцій від підприємств з ознаками фіктивності відхилилися від сплати податку на додану вартість на загальну суму більше 7 млн грн.