ua en ru

Згідно з опитуванням, відрив між претендентами на крісло Президента США Обамою і Ромні скоротився до 4%

Соціологічне опитування, проведене Ipsos спільно з Reuters, показало, що відрив між основними претендентами на крісло Президента США Бараком Обамою і Міттом Ромні скоротився до 4%. Згідно з результатами, у разі якщо б голосування відбулися вже завтра, чинного главу Білого дому підтримали б 47%, його конкурента - 43%.

Після того як Рік Санторум оголосив про вихід з виборчої кампанії, де-факто Ромні є єдиним кандидатом від Республіканської партії. Для офіційного закріплення цього статусу йому необхідно отримати голоси вибірників ще в кількох штатах. У тому, що йому це вдасться, експерти не сумніваються, оскільки Ромні зі значним відривом лідирує в гонці республіканців.

У березні ц.р. аналогічне опитування показувало, що переобрання Обами підтримують 52% американців, за Ромні тоді віддали голоси 41%.

Політологи відзначають, що поточна динаміка зміни громадської думки показує, що Обама може і програти. Зокрема, виборець не може пробачити йому так і не виконані обіцянки щодо створення нових робочих місць і загального оздоровлення економіки.