ua en ru

Згідно новому проекту КПК підозрюваний по справі може укласти зі слідством і потерпілим три види угод, - Портнов

Радник Президента України, керівник головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента України Андрій Портнов висловив впевненість , що новий Кримінально-процесуальний кодекс (КПК) України може бути прийнятим до кінця 2011 р. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер" в програмі "Велика політика з Євгеном Кисельовим".

Портнов зазначив, що КПК розроблявся із широким залученням міжнародних експертів і врахуванням іноземного досвіду, тому, за результатами експертизи Венеціанської комісії, яку пройде проект КПК, до кодексу "не буде багато зауважень... і ми їх будемо враховувати".
Радник Президента зазначив, що це "повністю новий кодекс, який відповідатиме Конституції України".
По словам Портнова, за новим проектом КПК адвокат матиме однакові зі стороною обвинувачення права.
Портнов повідомив, що, згідно проекту КПК, вперше буде вводиться електронний моніторинг.
Портнов повідомив, що новий проект КПК запроваджує три види угод, який підозрюваний у справі може укласти зі слідством або з потерпілою стороною. Перший вид - зі слідством. Наприклад, коли людина визнає провину, домовляється зі слідством, укладає письмову угоду, виконує низку домовленостей з прокурором та слідством, дає необхідні показання, і в результаті - їй може скорочуватися термін покарання. Другий вид - угода, яку укладає звинувачуваний з потерпілим. Третій вид - наказне провадження, яке стосується менш серйозних злочинів і передбачає швидке здійснення процедури.