ua en ru

Згідно з угодою з ЄС, з Греції в Туреччину вишлють 500 біженців

Згідно з угодою з ЄС, з Греції в Туреччину вишлють 500 біженців Фото: з Греції в Туреччину вишлють 500 біженців

Група біженців буде спрямована в Туреччину 4 квітня

Першу групу з 500 нелегальних мігрантів переправлять 4 квітня 2016 року з Егейських островів в Туреччину в рамках виконання домовленостей з прийому біженців між Туреччиною і ЄС, укладених на екстреному саміті 18 березня. Про це йдеться в повідомленні DW.

Як наголошується, прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу в телевізійному зверненні запевнив, що реалізація плану розпочнеться в намічені терміни.


"Це означає, що при реалізації принципу "один до одного" (у відповідь на прийом Анкарою мігрантів з Греції, країни ЄС будуть розподіляти між собою сирійських біженців з турецької території) число мігрантів у Туреччині не збільшиться", - підкреслив Давутоглу.

Повідомляється, що біженців з грецьких островів спочатку переправлять на материкову частину країни, а потім - на автобусах до Туреччини.

Паралельно з цим, має розпочатися розподіл сирійських біженців з Туреччини по країнах Євросоюзу, зокрема, їх розмістять у Німеччині, Франції та Нідерландах.

Зазначимо, організація Amnesty International зафіксувала факти масового примусового повернення Туреччиною біженців в розорені війною райони Сирії. Amnesty International вважає, що Туреччина не є безпечною країною для сирійських біженців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що беженцев, які створюють проблеми, будуть розміщувати в Нідерландах окремо.