ua en ru

Угода про ЗВТ між Євросоюзом та Японією набуде чинності у 2019 році

Угода про ЗВТ між Євросоюзом та Японією набуде чинності у 2019 році Фото: Жан-Клод Юнкер (European Parliament)

Досягнута сьогодні згода не є кінцем переговорного процесу

Європейський союз та Японія досягли згоди щодо угоди про вільну торгівлю, яка, як планують сторони, набуде чинності на початку 2019 року. Про це у четвер, 6 липня, заявив голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе та президентом Європейської Ради Дональдом Туском після зустрічі у Брюсселі, передає Deutsche Welle.

При цьому зазначається, що досягнута згода не є кінцем переговорного процесу. Сторони мають домовитися ще з кількох питань, зокрема захисту інвестицій, проте не очікують складних дискусій.

Юнкер підкреслив, що домовленість про вільну торгівлю посилає потужний сигнал перед самітом Великої двадцятки (G20) у німецькому Гамбурзі. При цьому Абе зазначив, що угода Токіо і Брюсселя може стати початком найбільшої в світі зони вільної торгівлі з безперешкодним рухом товарів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський Союз (ЄС) і Японія укладуть масштабну угоду про вільну торгівлю, що відкриває перш за все ринок для японських автомобілів і європейських продуктів харчування.