ua en ru

Угода про ЗВТ з Канадою сигналізує, що в Україну можна вкладати гроші, - посол

Угода про ЗВТ з Канадою сигналізує, що в Україну можна вкладати гроші, - посол Фото: ЗВТ з Канадою

Україна допускає до державних тендерів канадські компанії, а Канада - українські

Угода про зону вільної торгівлі з Канадою - це сигнал всьому світу, що в Україну можна вкладати гроші. Про це в ефірі "5 каналу" заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко.


"За великим рахунком, це угода посилає сигнал в Канаду і по всій планеті, в Україну можна вкладати гроші, що з Україною можна вести бізнес, можна торгувати, можна створювати спільні проекти, тобто це сигнал "свій"... для нас це ще одне таке гарне вікно у світ", - зазначив він.

За словами посла України в Канаді, згідно з укладеним договором, Україна допускає до державних тендерів канадські компанії, а Канада - українські.

"Для абсолютної більшості продуктів тепер з новою угодою не буде митних тарифів при постачанні цих товарів на канадський ринок. Протягом семи років ми вийдемо на скасування 99% взаємних тарифів, тобто це фактично повністю вільний ринок, яким ми відкриваємо один для одного з дуже невеликими обмеженнями", - пояснив Шевченко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що угода про зону вільної торгівлі з Канадою вже діє і буде імплементована протягом 7 років.