ua en ru

Угода з Пентагоном передбачає передачу Україні військової техніки, - Міноборони

Угода з Пентагоном передбачає передачу Україні військової техніки, - Міноборони Фото: підполковник Дмитро Гуцуляк (Facebook /Ato.News)

Про це заявив прес-секретар Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк на брифінгу в Києві

Угода про військове співробітництво з Пентагоном передбачає передачу Україні військової техніки. Про це заявив прес-секретар Міністерства оборони України підполковник Дмитро Гуцуляк під час брифінгу у п'ятницю 9 вересня, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив Гуцуляк, у ході двосторонніх зустрічей глави оборонних відомств України і США підписали концепцію розвитку партнерства між Україною і США на п'ятирічний період.

"Цей документ спрямований на підтримку оборонної реформи України і дасть можливість реалізувати програми двостороннього співробітництва, передачу військової техніки, матеріально-технічних засобів, надання послуг і підготовки особового складу", - додав прес-секретар Міноборони.

За словами Гуцуляка, в рамках концепції розвитку партнерства передбачається чотири головні напрямки співпраці для посилення обороноздатності України та реалізації оборонної реформи з метою створення сучасних збройних сил і вдосконалення оборонного планування.

Крім того, як уточнив прес-секретар Міноборони, ще одним напрямком угоди є розвиток співробітництва у сфері оборонних технологій і підтримка інтеграції оборонного сектора.

"Також у ході переговорів з міністром оборони США досягнуто угоди про направлення до України радників високого рівня для допомоги у сфері реформування оборонного відомства", - наголосив Гуцуляк.

Нагадаємо, у четвер 8 вересня Пентагон підписав угоду про військове співробітництво з Україною у Лондоні.